FAZIL SAY’LA ATA’YA SAYGI KONSERİ 10.05.2019

Kurtuluş destanımızın ilk adımı 19 Mayıs’ın 100. yılında dünyaca ünlü besteci ve piyanist Fazıl Say, okulumuzda sahne aldı. Mustafa Kemal Atatürk’ün anısına 10 Mayıs’ta gerçekleşen “Ata’ya Saygı Konseri”nde Işıkkent Eğitim Kampüsü koromuz da üç parça ile Fazıl Say’a eşlik etti. Muhteşem performansı ile Fazıl Say herkesi büyülerken, koromuz da Fazıl Say’ın ve izleyenlerin büyük beğenisini kazandı. Genel Müdürümüz Canan Harmancı “Umudu gençlerde gören ve kurtuluş savaşının başladığı günü onlara armağan eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını bizlere sağladıkları, kazandırdıkları ve bizi biz yaptıkları için saygıyla anıyoruz. Bugün aldığımız nefesi onların cephede verdiği nefeslere ve mücadelelerine borçluyuz. Bu nedenle verdikleri savaşı önemsiyor; gençlerimizi geçmişlerine ve geleceklerine sahip çıkan, farkındalığı yüksek, duyarlılığı gelişmiş, bilinçli bireyler olarak yetiştiriyoruz. Sanat, spor, kültür ve akademik alanlarda kendilerini ortaya koymalarını ziyadesiyle önemsiyoruz. Çimentaş Eğitim ve Sağlık Vakfının bünyesinde yer alan Işıkkent Eğitim Kampüsü olarak bizler öğrencilerimizin öz kimliklerinden kopmadan dünya vatandaşı olmaları yolunda onlara bilgi ve beceriler kazandırmaya çalışıyoruz. Bu akşam milli değerlerin en güzel şekilde yaşatıldığı ve kazanımların yansıtıldığı bir geceye hep birlikte şahit olduk. Öğrencilerimiz unutulmaz bir deneyim yaşadılar ve bu anlamlı geceyi bizler için ölümsüz kılan Fazıl Say’a da sonsuz teşekkür ediyoruz” dedi. Bundan tam 100 yıl önce bir ülkenin kurtuluş yolculuğunun ilk meşalesinin yakıldığı 19 Mayıs’ı anmak, kurtuluş destanının 100. yılında ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’e olan saygılarını ifade etmek üzere Işıkkentliler Ata’ya Saygı Konserinde bir araya geldik. Gecenin sonunda ÇESVAK Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Özgürman da bu unutulmaz konser için Fazıl Say’a teşekkür ederken, kendisine bir de plaket sundu.